· 

Shoot! Het boek..

Fotograferen is één van mijn favoriete bezigheden. De ene keer vind ik mezelf echt best wel goede foto's maken,  en de andere keer baal ik achteraf van de foto's die ik heb gemaakt. Had ik toch niet beter daarop kunnen inzoomen? Het licht ziet er niet uit! Of zijn nu serieus al die foto's een beetje vaag?  

Altijd iets te leren
Zoals je leest, kan ik dus nog een heleboel leren over fotograferen. Maar technische boeken vind ik geen drol aan. Ik heb geen zin en tijd om urenlang in een boek te gaan lezen op welke stand ik mijn camera 't best kan zetten of hoe het ook alweer zit met m'n diafragma en al die andere fratsen. Liever ga ik dan op pad met m'n camera om allerlei standen uit te proberen. Want foto's maken op de automatische stand dat kan natuurlijk iedereen (oké er zijn altijd mensen die het voor elkaar krijgen om foto's te maken waarop je je voeten mist of er een paal uit je hoofd groeit, maar goed!). 

 

Anki Wijnen, auteur van Shoot!
"Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? "

 

 

Niet getreurd als je behoort tot die laatste groep. Of net als ik wel kan fotograferen, maar toch wel wat tips kan gebruiken. Of een kei goede fotograaf bent, maar graag toffe boeken over fotografie leest - en alles wat daar tussen in zit! - .. Want sinds september vorig jaar ligt het boek Shoot! van Anki Wijnen in de schappen.

 

En zoals zij zelf zegt: "Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto's maken, hoe doe je dat?" In het boek geeft Anki daarom al haar fotografiegeheimen prijs. 

 

Alleen al voor de kaft wilde ik dit boek in de kast hebben liggen, want oh wat vind ik 'm er mooi uitzien. Natuurlijk moet de inhoud ook fijn zijn, maar aangezien ik Shoot! in niet één boekhandel kon vinden (zonde!), heb ik 'm maar gewoon via bol.com besteld. Nu scheelt het dat de binnenkant van dit boek nog véél toffer is dan de buitenkant en ben ik er super blij mee. Anki geeft inderdaad al haar fotografiegeheimen prijs en het boek is daarnaast ook gevuld met prachtige foto's.

 

Geen ingewikkelde technische verhalen, langdradige uitleg of moeilijke materie. Gewoon straight to the point en handige informatie. En die foto's.. wauw. Ik val in de herhaling, maar écht door al die mooie foto's heb je zin om gelijk zelf aan de slag te gaan. Dat kan ook, want in het boek vind je overal DIY- tips. Zo kun je direct toepassen wat je net hebt gelezen.

 

Compositie bepalen, portretfotografie, emoties vastleggen, eten fotograferen en een laagdrempelig hoofdstuk over de technische kant van fotograferen. Je vindt het allemaal terug in Shoot! 

Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn, neem dan even een kijkje op de blog van Anki, Zilverblauw. Hier zie je meer van haar foto's en haar schrijfstijl. Wel overtuigd? Ga dan gelijk door naar bol.com en bestel Shoot! voor €19,95 euro. Ik had mijn exemplaar op maandag besteld en dinsdag was 'ie binnen. Moet wel zeggen dat mijn boek beschadigd was, maar dat de blauwe mannetjes bij Bol dit super goed hebben opgelost. Ik heb op woensdag contact gehad met de klantenservice en vrijdag was exemplaar twee binnen. Herinnert mij er aan dat ik 't beschadigde boek nog even terug moet sturen...

Dit soort gaatjes zitten er in het eerste boek dat ik ontving

Kende jij het boek Shoot! al, of ken je andere fotografieboeken die écht de moeite waard zijn om te lezen? Laat het me weten! 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0