· 

Londen in één dag: de foto's

Samen met m'n zusje was ik vorig weekend één dagje in Londen. Vandaag deel ik een aantal van mijn favoriete foto's! Later volgt nog een artikel over hoe we het hebben ervaren om met de bus op en neer te gaan. Kijk je vast mee naar de foto's?

We kwamen al om 07.00 uur 's morgens aan en begonnen de dag met een ochtendwandeling langs Southbank. Ondanks de mist was het 'n heerlijke wandeling! Onderweg ontbeten we bij Starbucks. De bedoeling was om ergens anders te ontbijten, maar we hadden zoooo'n honger. En we moesten plassen (vrouwen hé..) 

We wandelen na het ontbijt richting Tower Bridge, maar het is zo mistig dat we vanaf de laatste brug voor Tower Bridge een foto maken en naar de Borough Markets lopen. Zó leuk om te zien dat het hier zaterdagochtend vroeg al best druk is en dat veel Londenaren hier een ontbijtje scoren met hun gezin. Veer en ik fantaseren er lekker op los hoe het zou zijn om vlakbij deze markt te wonen en elke zaterdag hierheen te gaan. Beetje dromen mag toch? ;-) 

Vanaf de Borough Markets nemen we de metro naar Green Park. Om half 12 begint de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Een traditie die al sinds 1837 - bijna - dagelijks plaatsvindt. Heel leuk om een keer gezien te hebben! Mocht je naar Londen gaan en de wisseling van de wacht willen zien, ga er op tijd heen. Het is - zoals je ziet - een mega drukke bedoeling. 

Samen met mijn bijna-18-jarige- zus(je). Qua lengte win ik het niet meer van Veerle, haha! Na 't bezoekje aan Buckingham Palace gaan we op zoek naar Peggy Porschen. Een - blijkbaar - leuk tentje om gebak te eten. 

Buckingham Gate

Lekker blond, maar we lopen hartstikke verkeerd. We voelen er weinig voor om dezelfde straat nog eens af te lopen om de juiste afslag te nemen. Tijd om even ergens de beentjes te laten rusten. 

We lunchen bij een cafeetje in de Victoria Embankment Gardens. Brengen daarna een bezoek aan de Covent Garden en voordat we naar M&M's World lopen, struinen we door Sass & Belle, een winkel met allemaal leuke hebbedingetjes. Ga hier alleen heen op eigen risico ;-) 

Na M&M's World is het tijd om te winkelen! We lopen via Picadilly Circus heel Regent- en Oxford Street af. Onze laatste stop is Primark. Vanuit daar lopen we door Hyde Park terug naar Victoria Embankment, maar we zijn aan 't eind van Hyde Park zo moe dat we voor het laatste stuk de metro pakken. 

 

Qua tijd kwam dit ook beter uit, want zoals je aan 'Bennie' kunt zien waren we pas rond 17.45 uur terug bij Westminster en toen moesten we nog avondeten. Snel een menu bij de McDonalds meegepakt (lekker culinair, maar in ieder geval geen Subway), want om 18.30 uur moesten we terug bij de bus zijn. 

Nog even een laatste foto van The London Eye by night en dan begint de terugreis naar België. 

 

We hebben het echt super gehad! We hebben zo'n 11 km door Londen gewandeld en eigenlijk alles gedaan wat ik/we van plan waren. Ik was eerst niet zo enthousiast over Londen, maar na vorige week wil ik zeker nog eens terug. Eerst maar weer even sparen, want 't is alles behalve een goedkope stad.. ;-) 

 

Ben jij al eens in Londen geweest? Zo ja, wat vind je zo leuk aan de stad? En zo nee.. waarom niet? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

Janneke 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lianne (zondag, 20 maart 2016 16:50)

    Volgende keer mét overnachting... We zo relaxed. Kun je daar ook couchsurfen eigenlijk?