· 

Naar Londen met de bus

Big Ben Londen

Samen met mijn zusje ging ik zaterdag 12 maart een dag naar Londen. We vertrokken die avond ervoor vanuit Antwerpen met een bus en werden 's morgens vroeg afgezet in hartje Londen. Zaterdag aan het begin van de avond vertrok de bus terug naar België. Ik vertel graag of dit nu te doen was zo'n citytrip in één dag. 

Via Facebook zag ik in januari een aanbieding voorbij komen van Slangenreizen. Zij bieden voordelige stedentrips, excursiereizen en dagtochten aan met bestemmingen in elf (incl. Nederland) verschillende landen. Een dag Londen was toen in de aanbieding voor 29,95 euro. Mijn zusje wordt dit jaar 18 en het leek me heel leuk om haar dit cadeau te doen. Natuurlijk moest ze dan wel samen met mij gaan, haha!

 

Dit vond zij ook een super idee en zo gezegd zo gedaan. Ik boekte diezelfde avond twee tickets voor de busreis. Hier kwamen nog wel wat administratiekosten en 15 euro voor zekerheid dat je naast elkaar kunt zitten. Dat laatste zou ik een volgende keer niet meer doen, want wij stapten op bij de één na laatste halte en toen waren er nog genoeg stoelen naast elkaar vrij. 

Roma Express and Crepery

De bedoeling was dat we in Roosendaal zouden opstappen, maar omdat daar te weinig mensen op de bus stapten, moesten we in Antwerpen opstappen. Gelukkig was dit voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit voor sommige mensen wel lastig kan zijn. De bus was vrijdag aan het begin van de avond al begonnen met mensen oppikken. Wij hoefden pas om 00.50 uur 's nachts in Antwerpen te zijn en vanaf daar was 't nog twee uur rijden naar de ferry in Duinkerken. 

 

Voordat je de boot opgaat, moet eerst iedereen de bus uit om gecontroleerd te worden door de douane. Dit verliep bij ons gelukkig vrij soepel en daardoor haalden we de boot van 04.00 uur 's nachts (als je pech hebt, is er een kans dat de bus deze boot mist waardoor je een boot later moet nemen..zulke verhalen heb ik ook gelezen) Eenmaal op de boot waren Veer en ik echt super moe.. gelukkig vonden we vrij snel een bankje om op te slapen. 

 

De boot vaart in twee uur van Duinkerken naar Dover en vanaf daar is het twee uur rijden naar hartje Londen. Aangekomen in Dover hebben we gelijk de klok een uurtje terug gezet. Dat is natuurlijk ideaal!

Veerle Borough Markets

Ook het laatste stuk in de bus lukt het ons allebei om nog een beetje te slapen. De stoelen zijn best comfortabel en een opblaasbaar kussentje in je nek doet altijd wonderen. Het is net 07.00 uur geweest als we worden afgezet bij Victoria Embankment. Lekker vroeg! Nu is Londen natuurlijk een wereldstad en kun je op dat tijdstip al op verschillende plekken ontbijten. 

 

Ik heb vooraf verschillende blogs gelezen van mensen die ook één dag naar Londen zijn geweest en las een paar keer dat 'de tijd zo langzaam ging'. Hier hebben wij niet een moment last van gehad. Voor ons gevoel vloog de tijd juist voorbij. Rond half 3 hadden we wel allebei even een klein dipje. Want hoewel het echt prima is te doen met de bus, is het wel vermoeiend. Het voelt als een nacht doorhalen, maar dan zonder alcohol en wel met veel lichaamsbeweging. 

 

Het enige jammere vond ik dat we vrij vroeg weer bij de bus moesten zijn. Daardoor hebben we niet de gelegenheid gehad om echt uit eten te gaan. Tenzij je natuurlijk goed gaat op een driegangenmenu om 4 uur 's middags.. 

Streetlife London

Om kwart voor 7 vertrok de bus en om 22 uur Engelse tijd zaten we op de boot terug naar België. Dit keer zijn we allebei wakker gebleven op de boot en hebben we nog een tijdje zitten kletsen met twee jonge mannen (ze waren 30+, maar mannen klinkt alweer veel ouder) die voor ons zaten in de bus.

 

Dat vond ik sowieso heel leuk aan het reizen met de bus; het contact met andere mensen. Ik ben echt een mensen-mensen (verschrikkelijk woord, ik weet het), maar je kan in zo'n bus snel contact maken. Nu troffen wij het ook nog, want zowel voor als achter ons zaten super aardige mensen. Ik heb in ieder geval meerdere keren dubbel gelegen van het lachen ;-)

 

De terugreis verliep ook hartstikke soepel. Om half 4 's nachts waren we terug in Antwerpen en was ons broertje zo lief om ons op te halen. Weer een uur later lag ik redelijk uitgeblust in bed. Zondag heb ik eigenlijk alleen last gehad van m'n voeten en viel ik die avond al vrij vroeg op de bank in slaap. Het is dus in totaal alsof je twee nachten doorhaalt. 

 

Voor herhaling vatbaar? Nou en of! Voor dat geld heb je gewoon een volle dag in Londen en ja het is even vermoeiend, maar vooral als je jong bent zou ik zeggen: go for it! Bij ons in de bus zat zelfs een moeder met haar dochter en twee oma's van eind 60 begin 70 denk ik zo. Dit vond ik echt heel tof om te zien. Zelf denk ik niet dat ik op die leeftijd nog een dagtrip naar Londen zou maken, maar hé niemand is hetzelfde. 

 

Zou jij na het lezen van mijn blog ook eens met de bus naar Londen (of een andere stad) willen gaan? Of sla je toch over? ;-) Ik ben benieuwd!

 

 

Liefs, 

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Saskia (dinsdag, 05 april 2016 11:50)

    Oh toffe foto's zeg! Ik hou zo van Londen. In 2011 zijn we er zelf geweest. Ik ben verliefd<3