· 

Reisfotografie - tag

Clermont-Ferrand streets

Fotograferen is één van de dingen die het liefst doe. Zowel met mijn Canon spiegelreflexcamera, als met m'n mobiele telefoon maak ik als het even kan, overal foto's. Toen ik bij Marcella van Marcellamolenaar deze tag voorbij zag komen, hoefde ik dus niet lang na te denken: deze tag ga ik ook invullen! De Reisfotografie - tag is bedacht door Jenny van Ikreis

Bovenstaande foto maakte ik in de zomer van 2014 in de Fransje stad Clermont-Ferrand. Hier mocht ik heen op persreis namens Stop and Stare. Hét leukste online reismagazine van Nederland waar ik een tijdje voor heb geschreven. Ik liep half strompelend tijdens deze trip, want een dag voor vertrek ging ik door mijn enkel op de tennisbaan. Lekker suf, haha! Het was echt een onwijs leuke trip en ik ben nog steeds dankbaar dat ik een persreis heb mogen maken. Het artikel dat ik schreef over m'n persreis kun je hier terug lezen. 

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Seagulls

Afgelopen weekend genoten Bjorn en ik van drie dagen Texel. Op de terugreis nam ik bovenstaande foto van twee meeuwen die rond de boot vlogen. Ik vind meeuwen nou niet bepaald leuke dieren, maar ik vind deze foto wel mooi gelukt! :-) 

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Kaikoura New Zealand

Ik heb hier gekozen voor één van de foto's die het meest populair is in mijn feed. De populairste foto was namelijk een foto die ik niet zelf had gemaakt (maar wel op stond, haha!). Deze foto is gemaakt in Kaikoura, een kustplaats op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Deze foto heeft 49 likes (degene met de meeste likes heeft er 58). Ik vind Instagram súper leuk, maar qua likes loopt het bij mij nog niet echt storm.. Waar dit aan ligt, weet ik niet zo goed. Iemand die daar tips over heeft? Ik hoor ze graag!

Instagram jannderlust

Volg jij mij al op Instagram? Je kunt me vinden onder de naam jannderlust. 

Wat fotografeer je 't liefst?

Hooker Valley Track

Landschappen! En dieren vind ik ook altijd erg leuk om op de foto te zetten. Op de bovenstaande foto lijkt het hier heel rustig, maar in werkelijkheid had ik onwijs veel geluk, want we kwamen om de haverklap andere wandelaars tegen die ook de Hooker Valley Track afliepen. Heb jij de route die wij over het Zuidereiland al gelezen? :-) Je vindt 'm hier

Op welke foto ben je 't meest trots?

Hector dolphin Kaikoura

Deze! ;-) Gemaakt tijdens de tour dat we met dolfijnen gingen zwemmen in Kaikoura. Hierover verschijnt later deze week trouwens een blog. De dolfijnen waren met heel veel en zwommen naast de boot toen we terug voeren naar de haven van Kaikoura. Zo bijzonder om te zien! Ik heb 'n stuk of honderd foto's gemaakt en was na afloop zo blij toen ik deze foto er tussen zag zitten. Zie je de dolfijn ook glimlachen? :-) 

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Sydney Opera House

Oei, moeilijke! Maar dat is hoe dan ook één van de vele foto's die ik heb van Australië. Sydney was mijn eerste kennismaking met Australië en ik heb hier in totaal zo'n 9 maanden gewoond (7 maanden in 2011/2012 en nog eens 2 maanden in 2013). Dit is de stad waar ik een geweldige tweede familie heb wonen, één van mijn beste vriendinnen leerde kennen, geweldige stapavonden heb beleefd, liefdes heb gekend, een tatoeage liet zetten, en dit is de stad die ik beter ken dan Amsterdam en Rotterdam.

 

In 2015 heb ik Bjorn laten zien waarom Sydney voor mij zo bijzonder is en gelukkig is hij ook verliefd geworden op de stad. Heel Australië is in mijn ogen prachtig, maar als ik het voor het kiezen heb, zou ik het liefst in Sydney gaan wonen als we besluiten voor langere tijd die kant op te gaan. Maar... mocht iemand me morgen twee tickets aanbieden en een baan in Melbourne, dan hoor je mij niet klagen hoor! ;-) 

 

Dit was mijn Reisfotografie - tag. Aan welke foto hangt bij jou een mooi verhaal? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marcella (zondag, 10 april 2016 13:46)

    Ontzettend leuk om te lezen én zien! Gave foto's van Kaikoura heb je. Die dolfijn is echt te gek! Ik ben wel benieuwd naar je avonturen, dus kijk uit naar je artikel erover!