· 

Capture the Color-tag

Je hebt van die blogs waar elke week wel iets leuks te lezen/zien valt. Zo ook op de blog van Marcella Molenaar. Ik verwees al eerder naar haar website en dat doe ik vandaag weer. Ze heeft namelijk een oude 'tag' terug het leven ingeroepen en wel de 'Capture the Color-tag'. Dit was in 2013 een wedstrijd waarbij je foto's plaatst waarin rood, blauw, groen, geel en wit centraal staan. Super leuk om deze oude tag nieuw leven in te blazen! Kijk je mee?

Rood

 

Uluru, ook wel bekend als het rode hart van Australië. In mijn jaar Australië heb ik een hoop gave dingen gezien en meegemaakt, maar een 9-daagse trip door de outback staat met stip op nummer één. Ik bezocht Uluru in mei 2012 met een groepsreis van Adventure Tours. De reis begon in Darwin en eindigde in Alice Springs. Pas na mijn bezoek aan de outback was ik voor mijn gevoel écht in Australië geweest. We maakten een wandeling van maar liefst 10 km (!) rondom de reusachtige rotsformatie en leerden alles over Aboriginals. Zo zo gaaf!

Blauw

 

Marcella zei het ook al. Voor de kleur blauw moet je in Nieuw-Zeeland zijn. Ook ik heb ontelbaar veel 'blauwe' juweeltjes tussen mijn collectie van ruim 3500 foto's zitten en kiezen was erg lastig. Toch springt bovenstaande foto, gemaakt bij de Gondola met uitzicht op Queenstown, er voor mij bovenuit. Deze foto vind ik net een schilderij. Bijna onrealistisch zo mooi. 

Groen

 

In 2014 hadden Bjorn en ik al besloten dat we in 2015 naar Australië en Nieuw-Zeeland zouden gaan. Ik had destijds geen vast inkomen, maar toch wilden we heel graag even op vakantie. Toen mijn ouders voorstelden dat we wel een week hun kant op konden komen in de Jura, Frankrijk hoefden we daar niet lang over na te denken.

 

Het is dat ik weet dat onderstaande foto in Frankrijk is gemaakt, maar anders. Het lijkt toch net een bestemming ver hier vandaan? 

Geel

 

Net voor we naar de Jura vertrokken,  mocht ik voor Stop and Stare op persreis. Mijn eerste persreis ooit. Ik vond dat zo spannend. Toevallig ging deze reis ook naar Frankrijk! Ik maakte kennis met de Auvergne (regio) en bezocht onder andere het dorpje Thiers waar deze gave knalgele paraplu's het straatbeeld versierden. 

 

Meer lezen over mijn bezoek aan de Auvergne? Kijk dan hier

Wit

 

Hm, dit vond ik de moeilijkste kleur. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en heb in het buitenland (zo ver ik me kan herinneren) alleen nog maar sneeuw gezien in Nieuw-Zeeland tijdens de Tongariro Crossing. Om niet nog een foto van Nieuw-Zeeland in dit overzicht te plaatsen, heb ik gekozen voor een foto van de Poolse stad Krakau. Bjorn en ik zijn hier in januari 2015 geweest. Ik kreeg een deel van deze reis cadeau van Bjorn, nog voor mijn verjaardag een paar maanden daarvoor. 

 

Eigenlijk troffen we alle dagen prachtig weer (strakblauwe luchten en temperaturen tussen de 0 en 5 graden), behalve op de dag dat ik deze foto maakte. Toen kwam het met bakken uit de lucht. Ik vond Krakau zo tof en ga hier graag nog eens terug naartoe als het iets warmer. Ben heel benieuwd of er dan ook zo'n fijn sfeertje in de stad hangt.

Ik vond dit echt een hele leuke tag. Zo leuk om je eigen foto's op zoek te gaan naar verschillende kleuren en ze zo in een oogopslag onder elkaar te zien staan. 

 

Vind jij het leuk om deze tag ook nieuw leven (of voor het eerst) in te blazen? Neem hem dan zeker over en laat mij het weten. 

 

Liefs,

 

Janneke 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Olga (maandag, 16 mei 2016)

  Ik ben m'n reisfoto's eigenlijk allemaal kwijt. Als in: die staan veilig ergens op een schijf en niet meer op mijn laptop. De herinnering is ook belangrijk, denk ik dan. Krakau lijkt me mooi, heb je daar ook een verslag over geschreven? X

 • #2

  robin (maandag, 16 mei 2016 19:20)

  holy.. die foto van Frankrijk <3 ZO mooi! i'm jealous! ik zou ook ooit is heel graag naar Nieuw-Zeeland willen gaan!

 • #3

  Saskia (maandag, 16 mei 2016 21:01)

  Wauw, wat een prachtige foto's! Vooral gele paraplu's, super tof.