· 

Minder leuke reismomenten

andsotheadventurebegins

Herinner je je die scene van Harry Potter met die grote spinnen? Ik dacht even dat ik in die scene was beland..Wie kent ze niet? De minder leuke reismomenten: ziek zijn, iets breken of een helse overnachting. Reizen is écht niet altijd rozengeur en maneschijn. Gelukkig heb ik meer leuke, dan minder leuke reismomenten, maar toch leek het me leuk om een aantal van die mindere momenten vandaag met jullie te delen. 

Bron header: Pinterest

Kneuzen en breken

Ik ben zo'n persoon die het voor elkaar krijgt om net voor of tijdens een vakantie iets te breken of kneuzen. Alsof er een vloek op rust. Zo brak ik in 2005 in Turkije mijn kleine teen tijdens een potje voetbal (op blote voeten.. hoe blond). De dokter vroeg - geen grap - 200 euro (!) voor een verbandje en hij kon wel foto's maken maar dat zou zo'n 500 euro kosten. Heel veel kun je niet doen aan een gebroken teen, dus die foto's hebben we maar geskipt. Vijf jaar later in 2010 brak ik - een week na het halen van mijn rijbewijs - mijn pols en een dag later gingen we met het gezin een midweek naar de Ardennen. Terwijl iedereen ging mountainbiken en kanoën, moest ik met veel pijn aan de zijkant toekijken.

 

Als laatste in dit rijtje: twee jaar geleden ging ik een dag voor vertrek naar de Franse Auvergne door mijn enkel op de tennisbaan. Ook niet ideaal als je een persreis hebt en veel moet wandelen..

Gebroken arm

In het gips tijdens een midweek naar de Ardennen in 2010.

Ziekenhuis

Breek of kneus ik een jaar niets, dan moet er wel iets anders gebeuren.. Afgelopen oktober tijdens ons verblijf in Sydney brak de TPD-schroef in mijn gehemelte af. Daardoor bracht ik twee dagen in het ziekenhuis door en moest de schroef onder narcose worden verwijderd. Een heel duur grapje als ik niet goed verzekerd zou zijn, maar dit was gelukkig wel het geval.

 

Pauline (mijn hostmum en vriendin waar we die week logeerden) had een paar dagen daarvoor nog gezegd: "met Janneke beleef je altijd wel iets!" True story. Maar men o men wat heb ik op dat moment gehuild. Ik baalde zó. Achteraf kan ik er wel om lachen. Ik heb in ieder geval weer een leuk verhaal om te vertellen op verjaardagen. 

ziekenhuisopnamebuitenland

Net na m'n operatie in het Royal North Shore Hospital in Sydney. Ik kon toen wel weer lachen!

Ziek zijn/worden

Dit past ook nog wel in het rijtje hierboven. Ziek zijn of worden op vakantie. Een paar jaar terug ging ik met twee collega's/vriendinnen een weekend carnaval vieren in Maastricht. De dagen daarvoor voelde ik me al niet lekker, maar haalde van alles in huis om de ziektekiemen weg te jagen. Ik ben meegegaan, maar heb vervolgens het halve weekend al ijlend van de koorts op de hotelkamer doorgebracht. Alaaaaaaf! ;-)

 

In 2011 net voor mijn vertrek naar Australië ging ik ook nog even 10 dagen naar Spanje met drie vriendinnen. Zo'n heerlijke zuipvakantie. Van de drank ben ik niet ziek geweest, maar wél van hamburgers die op zo'n partyboot drie uur in de zon hadden gelegen. Gadverdamme.. 

 

Vlucht missen

Een vlucht écht missen is me gelukkig nog nooit overkomen, maar het is drie keer kantje boord geweest.. Komen ze!

Met ons gezin zijn we vroeger een paar keer naar Turkije geweest. Tijdens een van die vakanties zijn we op Schiphol meerdere malen omgeroepen.. Iets met een Brabants kwartiertje. Ik kan me herinneren dat ik dat toen al zo awkward vond. Ook als ik nu op 't vliegveld hoor dat er mensen worden opgeroepen krijg ik een soort plaatsvervangende schaamte. Geen idee waarom, want er kan altijd een goede reden zijn waarom je te laat bent, maar ik vind het vervelend als je andere mensen daarmee lastig moet vallen. 

In 2011 ging ik voor het eerst in m'n eentje naar het buitenland. Niet naar Spanje of Engeland, maar gelijk naar de andere kant van de wereld: Australië. Super spannend natuurlijk! Ik had een stopover in Dubai en had daar een hotel geboekt om een paar uur te kunnen slapen en zou 's morgens gewekt worden door iemand van het hotel. Die wake-up call heb ik nooit gekregen.. Gelukkig werd ik uit mezelf wakker en was ik alsnog op tijd op 't vliegveld. Wel direct een wijze les: zet altijd zelf een wekker, ook al beloven ze om je wakker te maken. 

 

Last, but probably not least; begin 2013 was ik samen met mijn beste vriend een lang weekend naar Portugal. Op de laatste dag vlogen we rond 15.00 uur terug naar Nederland. Althans, dat dachten we.. Toen ik 's morgens de tickets checkte zag ik dat we al rond 13.00 uur moesten vliegen. Oeps.. Men, wat was ik toen gestresst. We zijn toen nog wel met de trein (vraag me niet waarom we geen taxi namen?!) naar het vliegveld gegaan. Het ticketmachine bij de trein haperde waardoor we ook nog een trein later hadden. Toen stond het huilen me even nader dan het lachen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld konden we zo het vliegtuig in. Dat dan weer wel ;-)

vliegtuiguitzicht

Overnachtingen

Samen met een Duitse vriendin (Katrin) heb ik tijdens onze reis langs de Oostkust van Australië een aantal keer gebruik gemaakt van couchsurfen. Met een van de jongens bij wie we destijds een paar nachten mochten slapen heb ik vandaag de dag nog steeds contact. Super leuk! Echter heb ik één ervaring die ik liever niet had meegemaakt.. Ga je binnenkort couchsurfen? En heb je gekozen voor iemand zonder recensies? Misschien moet je dan even rechtsboven op het kruisje drukken. Nu zeg maar. 

 

Couch-aanbieder Nick had nog geen recensies, maar zijn profiel zag er (zover je dat kunt zien) betrouwbaar uit. En iedereen heeft toch 'n keer die eerste recensie nodig? Het begon al dat Nick zijn huis iets verder buiten het dorp bleek te liggen dan hij had vermeld op zijn profiel. Ik zag met de kilometer de streepjes qua bereik op mijn telefoon verdwijnen. Ken je die scene van Harry Potter met die grote spinnen? Zo zag Nick z'n veranda er ook uit. Een half stuk karton functioneerde als voordeur en het huis had maar een officiële slaapkamer. Tot het interieur behoorde een dikke kalende man - slechts gehuld in een tanktop, boxer en een blik bier in z'n handen - en naast vier honden had Nick ook nog zes katten. Mag jij raden waar die beestjes hun behoeftes deden...

 

Het stonk er zo naar uitwerpselen dat ik al kokhalzend door het huis liep terwijl er allerlei rampscenario's door mijn hoofd gingen. Man, wat was ik bang. Katrin (vegetariër) had het niet meer toen Nick zijn koelkast open deed en daar twee kreeften - levend - in lagen. Die had 'ie die middag gevangen.. Nu ben ik gek op vlees en vis, maar het zag er zo luguber uit dat het ook voor mij de klap op de vuurpijl was. We moesten daar weg en snel. Ik bedacht dat ik ongesteld was geworden en niks bij me had. Daarvoor moesten we terug naar het centrum. Daarbij verzon ik dat we toch geen bed nodig hadden, want mijn 'vriend' zou ons die avond nog oppikken. Geen idee of hij 't geloofde, maar hij heeft ons direct terug gereden naar het stadje. Hier zijn Katrin en ik ingecheckt bij het dichtstbijzijnde hostel en hebben we onszelf die avond helemaal klem gezopen. Eind goed, al goed!

 

Van mijn moeder mocht ik mijn opa en oma dit verhaal pas vertellen nadat ik weer terug in Nederland was. Hehe!

CouchsurfenISTOCK

Bron: Bunte.de / ISTOCK

Ik had mijn mindere reismomenten voor geen goud willen missen, want van allemaal heb ik iets geleerd. Altijd zelf een wekker zetten, goed je vliegtijden checken en nóóit meer couchsurfen bij iemand zonder recensies. Gaandeweg leert men ;-) 

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw minder leuke reismoment(en). Ook wel eens (bijna) een vlucht gemist of iets gebroken voor je op reis ging? 

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Sheila (woensdag, 18 mei 2016 19:59)

  Oh wat leuk, ondanks de negatieve ervaring, om over couchsurfen te lezen! Zelf schreef ik er eerder een blog over, omdat ik er juist zo enthousiast over ben. Ik heb het in verschillende landen gedaan (zo'n 50 keer in totaal) en heb zulke mooie ervaringen. En er ook goede vrienden aan overgehouden wereldwijd. Maar ik heb ook wel eens een rare ervaring gehad. Dus toch herken ik mezelf wel in jouw avontuur :).

  Ik eindigde eens in een kelder. Onze host sliep daar weliswaar ook in. Maar het was in zo'n typisch Amerikaans huis met een trap naar beneden. En het moest geopend worden met een luik met het slot aan de buitenkant! Hij had ook veel huisgenoten die ontzettend vaag waren. Het huis was niet schoon. Gelukkig wa ik samen aan het reizen met mijn man en een goede vriend uit Las Vegas. Voelde dus wel wat veiliger. Maar we zijn na 1 nacht meteen vertrokken (en gingen douchen op een andere lokatie). Hij had wel recensies op zijn profiel (want daar let ik dan wel op) en goede reviews. Maar zijn huis kwam gewoon niet overeen met zijn profiel.

 • #2

  Saskia (dinsdag, 24 mei 2016 11:59)

  Wat een origineel onderwerp voor een blog. En wauw, wat heb je allemaal al meegemaakt zeg! Ik heb eigenlijk niet echt minder leuke reismomenten maar ben dan ook niet heel erg vaak op vakantie nog geweest :-)