· 

Operatie 2.0 staat voor de deur

Hier spreekt de slechtste blogger ooit. Ik kan een heel lul verhaal schrijven, maar ik heb gewoon weinig zin en tijd gehad om te schrijven. Dus, laat ik overgaan tot de orde van de dag.

 

MIJN DUBBELE KAAKOPERATIE VINDT BIJNA PLAATS! EN WEL OP 11 APRIL!

 

En daarom vond ik het wel weer eens tijd om hier een blogje aan te wijden. Dit deed ik twee jaar geleden voor-tijdens- en na operatie 1.0 ook en het is fijn om lekker van me af te kunnen schrijven. Ik neem jullie mee naar het begin van het laatste deel van mijn kaaktraject. Lees je mee?

Foto: Pinterest

Van uitstel... komt geen afstel

Eigenlijk zou ik eind januari al aan de beurt zijn, maar door mijn nieuwe baan heb ik dit uitgesteld. Ik wilde deze baan namelijk zó graag en het leek me niet fijn om gelijk in januari een paar weken uit de running te moeten. Operatie afgezegd, en in februari een nieuwe ingepland. Ik ben inmiddels twee keer terug geweest in het ziekenhuis. Een keer ter controle of de operatie überhaupt plaats kan vinden en de keer daarna om afdrukken te maken, metingen en foto's etc.

 

Deze week moet ik nog een keertje naar de orthodontist, krijg ik een telefonische intake met de anesthesist en 10 april heb ik een laatst check in het ziekenhuis. Dan gaan ze kijken of het 'model' (dit heeft de chirurg gemaakt aan de hand van foto's en metingen, en aan de hand van dit model gaan ze opereren). Tot die tijd is het helaas nog niet 100% zeker dat ik de 11e daadwerkelijk geopereerd word. Het kan zo zijn dat m'n chirurg vindt dat ik nog langer moet beugelen, of dat er een spoedgeval tussen komt. Maar, die eerste kans is zo'n 5% en die tweede... tja? Afwachten! Nu is '11' mijn lievelingsgetal, dus ga ik er vanuit dat 't allemaal doorgaat.

 

Dit gaat er ongeveer gebeuren.

Ben ik er klaar voor? 
Meer dan! Ik kijk nu al zo lang uit naar deze operatie en weet al ongeveer 15 jaar dat ik hoe dan ook een dubbele kaakoperatie zou krijgen, dus dat het nu zo ver is, vind ik super fijn. Al wil dit niet zeggen dat ik niet zenuwachtig ben... want men ik ben zo zenuwachtig! Ik heb niet heel veel tijd om er constant bewust over na te denken, maar onbewust (of toch bewust ;-) ) ben ik er elke dag steeds meer mee bezig. 

 

Afgelopen nacht heb ik zelfs gedroomd dat ik was geopereerd en mijn hoofd zo groot was al een meloen. Wonderbaarlijk genoeg kon ik in mijn droom gelijk weer eten en aan het werk. Was het straks in het echt ook maar zo'n feest, haha! Hopelijk lig ik er niet al te lang uit en kan ik snel weer lekker aan het werk. Ik heb de afgelopen tijd zo'n 2 á 3 keer per week getennist en hoop daarmee het herstelproces te versnellen (iets met fit de operatie in gaan, zorgt er vaak voor dat je na afloop sneller fit bent). Nu wil dat niet zeggen dat ik al een Doutzen Kroes lichaam heb hoor, want bij alles wat ik de laatste paar weken in m'n mond stop denk ik "ach, maakt niet uit... straks kan het een paar weken niet" *propt nog een paaseitje in haar mond*. Niet de beste insteek, maar ach. Eerst een Prodent Smile en m'n Bikini Body komt daarna wel ;-) 

 

Voor nu ga ik nog lekker genieten van wat paaseitjes, etentjes met mijn lieve vriend/vriendinnen/familie en het mooie weer.

 

Tot snel,

 

Liefs Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Anne-M (woensdag, 05 april 2017 09:56)

  Wauw, heel goed Jann. Ik hoop dat alles goed gaat en dat je droom deels uitkomt dan ;-) XX Veel succes alvast!

 • #2

  Daphne (dinsdag, 18 april 2017 16:47)

  Hallo Janneke,

  Als ik het goed begrijp heb je net je onderkaakoperatie erop zitten. Ik ben heel benieuwd hoe het met je gaat en hoe je eerste ervaringen zijn.
  Zelf heb ik na 20 jaar besloten ook mijn bovenkaak te laten verbreden ( vorige week, op 12 april is er een tpd-schroef in mijn gehemelte geplaatst en vanmiddag ben ik begonnen met draaien...) Over 1,5 jaar wordt mijn onderkaak naar voren gezet en waarschijnlijk wordt er dan ook een stukje van mijn kinbot afgehaald.

  Maar zoals ik al schreef, ik ben heel erg benieuwd naar je verhaal.
  Voor nu in ieder geval heel veel sterkte ermee!

  Liefs Daphne

BlogSociety