· 

We hebben een clubje opgericht

Voor mensen met een... baby! Ik ben erbij, ik ben erbij. Inmiddels heb ik 11 weken verlof achter de rug. Nog 5 weken, en ik mag weer aan de slag. Na 500 keer hetzelfde rondje in het winkelcentrum en het park met kinderwagen, dacht ik: dit moet anders. En dus heb ik een clubje opgericht. 

'Daar gaat ze weer'

Zes dagen na mijn bevalling mocht ik weer naar buiten. God, wat had ik frisse lucht gemist! Het eerste rondje met wagen duurde maar een kwartiertje, maar sindsdien ga ik elke dag even naar buiten. Bij de slager, Albert Heijn, Hema en Zeeman herkennen ze me inmiddels en ik herken de oudjes uit het bejaardentehuis die elke dag dezelfde route lopen om wat boodschapjes te halen. Zo erg, dat ze me gaan aanspreken en een half uur willen kletsen bij de drogist. 

 

Ik heb geen zwangerschapscursus, yoga of iets dergelijks gevolgd, en om nu mijn vriendinnen zonder baby's constant te spammen met foto's van Lex of het non-stop over zaken als 'hoe was jouw nacht' .. 'poept jouw baby 1 of 2 keer per dag?' te hebben, leek het me leuk om vrouwen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten en doordeweeks kunnen afspreken. 

 

Oproep

Ik plaatste een oproep in de groep van mijn dorp op zoek naar vrouwen met baby's/kleine kinderen. De reacties waren gelijk overweldigend en diezelfde avond maakte ik een Facebook-pagina voor Mama's hier in de omgeving. Twee weken terug was de eerste meeting! Een clubje klinkt wel heel erg suf, maar het is echt heel leuk. 

 

Natuurlijk is het even gek om af te spreken met vreemden, maar er werd gelijk volop gekletst over zwanger zijn, de bevalling, hoe het met de kleintjes gaat, hoe het met ons gaat etc. Zo leuk en gezellig. Tussendoor heb ik nog met twee van de meiden die erbij waren apart afgesproken. Een woont hier namelijk heel dichtbij en haar dochtertje gaat straks naar dezelfde opvang als L. Waarschijnlijk gaan ze straks ook naar dezelfde basisschool. Hoe leuk! 

 

WhatsApp

De volgende meeting wordt alweer gepland en we hebben een WhatsApp-groep met de mama's die elkaar nu hebben gezien. Kunnen we op die manier blijven kletsen en tips uitwisselen. Ik vind het zo tof dat een platform als Facebook hier voor kan zorgen, en dat mensen in gaan op het ontmoeten van nieuwe mensen. 

 

Heb jij wel eens zoiets gedaan? Zo nee, zou je het wel willen? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Saskia / iliveformydreams.com (vrijdag, 01 februari 2019 20:12)

    Super leuk hoor, zo'n clubje!