· 

Happy 2019: mijn dromen voor dit jaar

We zijn vandaag drie weken onderweg in 2019. Elkaar 'Gelukkig Nieuwjaar' wensen is alweer een no-go en alle Kerstmeuk staat weer op zolder. Toch wil ik graag delen hoe mijn 2019 er hopelijk uit gaat zien. Doelen, dromen, wensen. Pak een kopje thee, en lees lekker mee! PS: Happy New Year ;-) 

Een jaar van allemaal eerste momenten. Dat krijg je als je eind november bevalt, ha! Ik begin over 4 weken weer met werken en over drie weken gaat L. wennen op het kinderdagverblijf. We gaan die week voor het eerst weer samen een dag weg en daar kijken we allebei héél erg naar uit. Natuurlijk zijn we stapelgek op onze kleine man, maar we zijn ook nog een stel met behoefte aan tijd samen. En daarmee kom ik gelijk op een van mijn doelen van 2019. Genoeg tijd voor elkaar blijven maken. Die telefoons 's avonds vaker uit. Baby af en toe een avondje naar een van de opa's en oma's of zijn tante die een keertje wil komen oppassen. En zo'n dag opvang is natuurlijk ook ideaal om dan een keer allebei vrij te nemen en iets leuks te gaan doen. 

 

Gezin

Wat daar op aansluit is genoeg tijd maken voor ons als gezin. Veel buiten zijn met L., weekendjes weg, voor het eerst op (vlieg?)vakantie en eindeloos knuffelen in bed elk weekend. We hebben al best wat dingen ondernomen met z'n drieën en gaan begin februari een nachtje naar een B&B in de buurt van de Veluwe. Want hoe leuk het ook is om samen dingen te doen, met z'n drieën voelt het pas helemaal compleet. In dat opzicht kan ik niet wachten totdat Lex kan lopen en heerlijk op zaterdagochtend met z'n papa kan gaan voetballen, of dat we samen kunnen gaan fietsen, geitjes voeren enzovoort. 

 

Werk

Yes, ik mag weer gaan werken half februari! Oh jongens, ik zou echt 's werelds slechte thuisblijfmoeder zijn. Ik ga het wel missen hoor om niet elke dag te zien wat voor nieuws L. kan en zelfs de poepluiers ga ik missen, maar ik vind mijn werk oprecht fantastisch. Ik wilde eigenlijk al een ochtendje gaan werken, die eerste ochtend als L. naar het kinderdagverblijf gaat... Maar ik moest maar een ochtendje gaan bijslapen of iets leuks doen voor mezelf. Ik ben erg benieuwd hoe het weer gaat zijn, want per 1 maart krijg ik een nieuwe leidinggevende. Ik kan het met mijn huidige leidinggevende heel goed vinden en vind het heel jammer dat ze een nieuwe baan heeft. Nu is al wel bekend wie mijn nieuwe leidinggevende wordt en ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Een van mijn grootste persoonlijke doelen dit jaar (en ook een grote wens) is eind dit jaar mijn eerste vaste contract ooit tekenen. Let's work for it!

 

Huis

We hebben volgende maand een jaar de sleutel van ons nieuwe huis. Man, wat is het afgelopen jaar snel gegaan. Evenals de koop van ons huis. Eind november 2017 ging ons appartement de verkoop in en na onze reis naar Australië hadden we al kijkers gehad, en niet veel later de eerste biedingen. Ik denk dat het wel leuk is om hier binnenkort nog een andere blog over te schrijven... dus ik spoel even door naar mijn wensen, want ons huis is nog lang niet volledig naar wens (klushuis). Dit voorjaar gaan we hopelijk dubbelglas boven laten zetten en misschien wat kleine dingen aan de tuin doen. Verder lijkt het me geweldig om volgend jaar een dakkapel te laten zetten en dus moeten we de spaarpot even gaan spekken. Of een geldboom planten, kan ook.

 

Als we een dakkapel hebben, kunnen we verder met de zolder. Dat is het grootste project, en nu vooral een deur die ik dicht laat en negeer als ik de was doe. Andere dingen die nog moeten gebeuren zijn tegels op de keukenmuur, nieuwe meubels, een kast voor de meterkast (ja, echt), plinten leggen en de voorraadkast; voorraadkast-waardig maken. Het is nu een hok met tegels, want dit was het oude toilet. Oh, en een kapstok. Onze eetkamerstoelen zijn nu afgedekt met jassen en dat is toch wel een beetje triest.

 

Sparen

Nog zo'n doel! Sparen. Want, klushuis en baby is nogal pijnlijk voor de spaarrekening geweest. Ik heb begin januari al onze kosten van afgelopen jaar ingekeken (Rabobank) en schrok vooral van het bedrag dat we maandelijks aan boodschappen hebben uitgegeven; en dat terwijl we vijf maanden bij mijn schoonouders hebben gewoond en hier heel veel mee mochten eten. Een andere grote kostenpost; naast huis en baby waren ook huishoudelijke producten. Ik heb mezelf een doel gesteld om per maand 400 euro max. aan boodschappen en huishoudelijke producten uit te geven. Dit incl. luiers voor Lex. Later meer hierover.

 

Persoonlijk

Sporten! Yes. Ik mag weer. Twee weken terug ben ik begonnen met Mom in Balance. Een speciaal programma voor zwangeren en dames die na de zwangerschap weer 'Back in Shape' willen raken. Dit ga ik 3 maanden doen en daarna sluit ik weer gezellig aan bij de bootcampgroep waar ik voorheen zat. Ik zat te denken om dit jaar ook een Strong Viking te gaan doen, maar misschien is dat een beetje te enthousiast en moet ik in september eerst beginnen met de Leidse Glibbertreel en dan volgend jaar een Viking. In ieder geval weer lekker terug in vorm komen. 

 

Verder wil ik dit jaar mijn bakkunsten verder gaan ontwikkelen, lekker veel schrijven en fotograferen. Dat zijn dingen waar ik echt heel blij van word, en energie van krijg! 

 

Zo, al met al best wat doelen en dromen. Ik heb er zin in 2019, kom maar op met alles wat je voor me in petto hebt. 

 

Wat zijn jouw dromen voor dit jaar?

 

Liefs, 

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Maud (vrijdag, 25 januari 2019 18:52)

    Wat heerlijk om jou verhalen te lezen. Schrijven/ bloggen kan je ook enorm goed. Een vast contract is je zeker gegund dus ik ga voor je duimen. Mijn doel is verl meer fotografen na mijn cursus en verder zie ik het wel�