· 

Als Lex een Lexie was geweest

Ja, we hebben een zoon...  maar een meisjesnaam hadden we al lang voor ik zwanger werd in gedachten. En natuurlijk ga ik nog niet aan de grote klok hangen welke meisjesnaam bij ons op nummer één staat, maar ik vind het wel leuk om te delen welke namen de revue zijn gepasseerd voor als Lex een Lexie was geweest.

 

Mara

Mara, is een Nederlandse meisjesnaam met de betekenis 'Voor altijd'. Mijn absolutie favoriet, maar helaas niet die van B. Zijn argument? Ja, dan kort je het af en wordt het 'Maartje' en dat vindt hij meer een algemeen woord dan een naam. Stom. Het is dat we allebei wel echt honderd procent achter een naam willen staan en dus gaat dit niet de naam worden van een eventueel toekomstige dochter. Misschien die van een toekomstig huisdier dan maar(tje)? 

 

Mathilda

Past totaal niet tussen alle andere namen die hier staan en ook een verschrikkelijke combinatie met B. zijn achternaam, maar de naam Mathilda vind ik heel chique klinken. Daarbij was ik vroeger mega fan van de gelijknamige film over het meisje Mathilda dat kon toveren. Nu heb ik deze naam volgens mij niet eens hardop hier thuis genoemd, want het is geen naam die ik uiteindelijk aan een dochter zou geven. De naam heeft een Engelse herkomst en staat voor 'Machtige Strijder'. Dat is toch mooi? 

 

Yona

Deze naam hoorde ik toevallig afgelopen week op de tv. Mooi! Maar ik dacht zelf gelijk een beetje aan 'Mona' en ik wil niet dat mijn dochter wordt vergeleken met een toetjesmerk. Ik heb het even opgezocht en de naam is zowel voor jongens als meisjes, met Hebreeuwse afkomst en heeft de betekenis van lotusbloem/duif. Oké, bijzonder haha! 

 

Veerle

De naam van mijn zusje! Ik vind dit zo'n ontzettend mooie naam en zou een dochter wel naar Veerle willen vernoemen op een bepaalde manier. Hoe is even de vraag, maar dat zien we eventueel tegen die tijd wel. Het is een Nederlandse meisjesnaam met de betekenis 'Waarheid, Geloof'. Nou, die naam doet zuslief zeker eer aan. Ik vind het een lieve naam, voor zowel kleine kinderen als een volwassen vrouw. Iets wat ik heel belangrijk vind bij een naam, want soms hoor ik namen en dan denk ik 'Ja, leuk voor een baby... maar je moet je later ook nog voorstellen bij een baan en dan heet je *vul hier zelf iets in*'. 

 

Ilva

Bjorn zei gelijk nadat ik de naam 'Ilva' zei dat hij aan het woord 'Vulva' moest denken en daarmee werd deze naam absoluut geen optie. Nu heeft hij misschien stiekem wel een beetje gelijk, maar ik vond en vind het nog steeds een mooie en bijzondere naam. Het is een Scandinavische meisjesnaam en de betekenis ervan is 'Wolf'. 

 

Haha, ik zie als ik alles even opnieuw lees wel een patroon met de letter 'a' op het einde. Grappige is dat de naam die we allebei heel mooi vinden niet met een 'a' eindigt. Lex heeft een tweede naam en ik wil dit ook aan eventueel toekomstige kinderen meegeven, dus dan is het misschien leuk om iets met een 'a' op het einde te doen als tweede naam bij een meisje. 

 

Wat is jouw favoriete meisjesnaam?

 

Liefs,

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marloes (vrijdag, 25 januari 2019 17:43)

    Haha, ik moest naast de vulva naam ook denken aanhet woord Yoni bij de naam Yona. Dit heeft ook een betekenis die overeenkomt met de vulva.

  • #2

    Maud (vrijdag, 25 januari 2019 18:46)

    Nou je het wel bijzondere namen uitgekozen�. Mijn dochter heet Evy vind het nog steeds een leuke naam maar zou het nu met een i op het einde hebben gekozen�