· 

Uit eten: Ministerie van Eten en Drinken

Uiteten in Bergen op Zoom. Leuke plekken als De Berk en 't Zusje zaten al vol en dus deed ik een oproep op Instagram aan bekenden: waar moeten we gaan eten? Een aantal gaven de tip om naar het Ministerie van Eten en Drinken te gaan. Dat deden we!

Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in Bergen op Zoom uiteten was geweest. Vroeger kwam ik er best regelmatig, maar de laatste keer was ergens vorig jaar toen ik hier voor werk moest zijn. Ik kreeg behoorlijk wat leuke tips n.a.v. mijn vraag op Instagram en we kozen uiteindelijk voor het Ministerie van Eten en Drinken. Een 4-gangen menu voor 36,50 euro exclusief drankjes.

 

 

Ministerie van Gastvrijheid

Bij binnenkomst keek ik mijn ogen uit, wat een gaaf pand is dit! Groot ook en heel leuk aangekleed. We kregen een tafel toegewezen naast een kachel. Vond ik prima, want ik had het een beetje koud. Het was om 18.00 uur nog niet zo druk, maar later op de avond werd het steeds voller. Aan onze tafel verscheen Niels. Onze Minister van Gastvrijheid en hij bracht direct een plankje met wat lekkers mee. Goed begin. De menukaart is hier elke twee weken anders en behalve het menu is er ook nog een specialiteit van de chef voor een meerprijs. 

 

Ik ging voor een vitello tonato vooraf en Bjorn koos een trio van garnalen. Ik heb nog niet eerder zulke goede vitello tonato gegeten. Bjorn zijn voorgerecht smaakte ook erg goed. Het tussengerecht was een soep: romige prei of een garnalenbisque. We wisselden elkaar mooi af en allebei de soepen smaakt heerlijk. Leuk detail, ze kwamen de soep aan tafel serveren vanuit een theepot.

 

 

Ministerie van Gedane Zaken

Een kleine plaspauze! En dat doe je? Juist, bij het Ministerie van Gedane Zaken. Die details maakten het uiteten gan tot een belevenis opzich. Mijn hoofdgerecht was gebakken gamba's met romige knoflooksaus en couscous en Bjorn at een kalfsoester met madeirasaus en paddestoelen. Ik hou zelf niet heel erg van vlees in de trant van biefstuk, maar eerlijk toegegeven: de kalfsoester smaakte top. Evenals mijn hoofdgerecht. Ik eet vrijwel altijd vis als ik uiteten ga.

 

 

Het toetje - dessert voor de chefs onder ons - werd aan de tafel klaargemaakt. Heel leuk gedaan! Simpel, maar smaakvol. Ik bedoel: wie maak je nu niet blij met Ferrero Rocher ijs?!

Nota over de toestand

We hebben heerlijk gegeten en daarbij gelachen om onze Minister van Gastvrijheid. Ik kan het wel waarderen als de bediening leuk een praatje maakt en dat deed Niels heel goed. De rekening maakte ons weer aan het lachen, want je krijgt een 'nota over de toestand', geweldig toch?

 

Je krijgt bij besteding van twee menu's een muntje mee en na het eten van vijf menu's, krijg je een gratis menu aangeboden. Het Ministerie van Eten en Drinken zit gevestigd aan de Zuidzijde Haven in Bergen op Zoom en ze hebben ook een departement in Oud Gastel.

 

Wij komen zeker nog eens terug!

 


Dankjewel voor het lezen. Liefs,

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Saskia / iliveformydreams.com (vrijdag, 01 februari 2019 20:14)

    Haha wat grappig die nota. En ziet er heerlijk uit!

  • #2

    nicole orriens (dinsdag, 05 februari 2019 16:53)

    Ik vind de naam zo enorm leuk! Alleen al om die reden zou ik hier naar toe gaan zeg.