· 

Dit was de maand: Januari

Het voelt nog als gisteren, maar oud en nieuw is alweer meer dan een maand geleden. Februari is begonnen. Deze maand ga ik weer beginnen met werken na mijn verlof en gaan we voor het eerst een nachtje weg met z'n drieën. Ik blik nog gauw terug op januari. 

Oud en nieuw

We vierden oud en nieuw bij ons thuis. Vrienden over de vloer, ook met baby's en mijn broertje en schoonzus. We waren allemaal heel benieuwd hoe de kleintjes zouden reageren, maar ze sliepen volledig door het vuurwerk heen. We aten allerlei lekkers, sjoelden en speelden een soort 30 seconds; maar dan net even anders. Tranen met tuiten gelachen.

 

De eerste dag van het nieuwe jaar begon heel relaxed. Baby sliep een beetje uit en we brachten later op de dag een bezoek aan mijn schoonzus en zwager. Hier zijn we uiteindelijk gezellig blijven eten en maakten - net als half Nederland denk ik - dankbaar gebruik van Thuisbezorgd.nl ;-) ook wel handig met drie baby's die rond etenstijd allemaal graag aandacht willen. 

 

Ziek

Het eerste weekend van januari hadden we een kinderverjaardag. Helaas werden we een dag later allebei ziek. B. zelfs zo erg dat hij heel de week thuis bleef. Heb 'm in de jaren dat we samen zijn nog nooit zo ziek gezien. Wat bleek? Op een handjevol mensen na, is iedereen ziek geworden na die verjaardag. Buikvirus, bah bah! Ik was na twee dagen weer op de been. Leerde ook gelijk dat mama's helemaal niet ziek kunnen zijn... Lex had op wat dunnere ontlasting na nergens last van. Dat was het voornaamste vonden wij. 

 

Afscheid

Een van mijn beste vriendinnetjes is voor onbepaalde tijd vertrokken op wereldreis, uuuhuuu. Op 5 januari gingen we met z'n vieren nog uit eten, drankjes doen (voelde me voor het eerst een MILF, ha!) en een dansje en de 9e vloog ze naar haar eerste bestemming Sri Lanka. Zo leuk voor haar (en haar vriend, die de eerste paar maanden mee is), maar niet zo leuk voor mij/ons. Lang leve het tijdperk van het internet, want we hebben al een heleboel mooie foto's van haar gehad. Jaloersmakend vooral ook... Ze heeft van ons voor elke maand een enveloppe meegekregen om open te maken. We hopen dat ze zodra die op zijn, dat ze weer terug in Nederland is.

 

 

 

Feest

 

We vierden Bjorn zijn 33e verjaardag. Uiteraard met taart. Een zelfgebakken blueberry pie, naar wens van de jarige job. Helemaal Amerikaans was 'ie niet, maar hij was wel super lekker. We vierden het klein, en dat was dikke prima. Ik maakte vrijdags al een proefversie, en zondag de échte taart. De proefversie miste een zuurtje - klinkt best masterchef-achtig hé - en dus paste ik hem zondag nog wat aan. Hij smaakte - al zeg ik het zelf - top. Ik heb in mijn verlof veel in de keuken gestaan, nu tijdens m'n verlof iets minder, maar wil waarschijnlijk volgende week nog iets lekkers gaan maken!

 

Sauna

Samen met mijn beste vriendin ging ik een dag naar Elysium. Lex bleef voor het eerst die week langer dan een uur bij zijn ene oma en dat was wel even spannend natuurlijk. Ik kon het redelijk goed loslaten hoor, en heb tussendoor maar een paar keer op mijn telefoon gekeken. Er lag nog een klein beetje sneeuw en dat maakte de sauna-dag helemaal af. 

 

Kick Off

Januari betekend nieuw jaar, nieuwe doelen. Zo ook op m'n werk. Elk jaar wordt dit feestelijk gevierd met een kick off. Ik word bij een hoop dingen betrokken, en nu denk je misschien "maar je bent toch met verlof?", dat klopt maar ik heb zo'n topteam van collega's en ze betrekken me vooral bij uitjes en nu dus ook de kick off. Het was in DeFabrique in Utrecht. We waren lekker suf een beetje aan de late kant, omdat ze zo lief waren mij op te halen en L. even mee af te zetten bij m'n schoonmoeder. Na het eten, een presentatie van de directeur en een gastspreker was er nog een afterparty. Heel gaaf, maar de meiden moesten de dag erna allemaal weer werken en dus gingen we niet al te laat weer huiswaarts. 

 

Dagje samen

Zoals je kon lezen gingen we het laatste weekend van januari voor het eerst samen weer een dag weg. Dit was zo fijn! We gingen winkelen en heerlijk uiteten in Bergen op Zoom. Daarover lees je hier meer. We hebben ook nog iets anders heel leuks gedaan, maar dit hou ik nog even geheim!

 

Afscheid 2.0

Helaas nog meer afscheid deze maand, want mijn leidinggevende heeft per februari een nieuwe baan. Ze belde me hierover zelf begin deze maand op. Tranen met tuiten - hallo hormonen? -, maar ben uiteraard heel blij voor haar. We zijn met het team als afscheid uiteten geweest en dat was vooral heel gezellig. 

Fotografie

Ik ben deze maand weer meer bezig geweest met fotografie en werd me hier toch een partij enthousiast van. Ik heb leuk contact met de fotografe die een newbornshoot bij ons thuis heeft vastgelegd van ons gezin en ze helpt  me met wat tips voor attributen om baby's goed te kunnen fotograferen. Nu was L. die dag dat zij kwam fotograferen helaas niet helemaal zichzelf. Hij begon te huilen zodra de fotografe binnen kwam en toen ze zei "Ik ben klaar", begon hij serieus weer te lachen. Boef. Ik heb vorige week Lex zijn kleinste vriendinnetje R. op de foto gezet en hoop nog meer baby's voor m'n lens te krijgen dit jaar. 

 

IJhallen

Samen met m'n zusje ging ik naar de IJhallen in Amsterdam. We zien elkaar helaas niet zoveel als we zouden willen, maar als we samen zijn is het altijd superleuk. Lekker bijgekletst, rondgestruind langs de kraampjes en nog wat mooie spullen op de kop getikt. Ik heb alle volgende data van de IJhallen al in m'n agenda gezet. Sowieso dat we hier nog een keer heen gaan later dit jaar! Ik kreeg hier op Instagram ook wat vragen over of het de moeite was. Misschien leuk om hier ook nog een blog over te schrijven *noteert het in notitieboekje*

 

 

 

Sneeuw

Ja, jongens we hadden sneeuw. Niet één, niet twee, maar zelfs drie keer. Ik hou ervan! Ook zo tof om foto's in te maken en te wandelen. Had verwacht dat het met de kinderwagen niet zo makkelijk zou gaan, maar het ging echt prima. Ik vind deze tijd van het jaar heerlijk om verlof te hebben. L. in zijn berenpak, ikzelf muts op en sjaal om en hup de kou in. Op de kou kun je je prima kleden en zelfs op de dagen dat het regent is er eigenlijk altijd wel een moment dat het droog is. Anyhow: de sneeuw maakte mij héél vrolijk deze maand. Hopelijk valt er komende maand ook nog wat, en kunnen we misschien nog ergens schaatsen? 

 

Berlijn

 

Woehoe! Het is gelukt. Ik heb samen met F. een weekendje weg geboekt. We gaan in april naar Berlijn. Donderdagavond heen en zondagmiddag weer terug (zo zie ik Lex nog voor ik 's maandags weer moet werken, haha). Het was even puzzelen met de data, maar toen we er eindelijk uit waren hebben we nog net op de laatste dag van de KLM Werelddealweken onze tickets kunnen boeken. Nu nog een hotel! Ik ben een keer eerder in Berlin geweest, maar dat was een heel kort bezoek. We hebben nu twee volledige dagen in de stad, zin an!

 

Knuffelen

Last but not least. Er werd deze maand heel veel geknuffeld! Lex doet het zo goed. Ik ben zo trots als een aap met zeven lullen. We hebben een super vrolijk mannetje, hij slaapt overdag meestal nog vrij veel en vindt het sinds een week helemaal leuk om onder de babygym te liggen. We gaan eigenlijk elke dag wel even naar buiten, in de wagen slaapt hij als een roosje om dan vervolgens verder te slapen op mij. Niks fijner dan zo'n klein lijfje tegen je aan en als 'ie dan glimlachend wakker wordt; dan kan mijn dag niet meer stuk. Er staan wat blogs klaar over baby/mama zijn, maar ben geen typische mama-blogger of van plan dat te gaan worden. 

 

Yes, zoals je leest was het een heerlijke maand. Bomvol leuke dingen. We hebben in februari de laatste kraamvisite op de agenda staan, eerste nacht naar een B&B als gezin en ik heb een tennistoernooi met collega's. Daarbij wordt het op een andere manier ook een heel bijzondere maand, maar hierover later meer!

 

Hoe was jouw maand? Heb je een of meerdere hoogtepunten? 

 

Fijn weekend!

 

Liefs, 

 

 

Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anne-Marèl (zaterdag, 02 februari 2019 16:31)

    Leuk om te lezen Jann, op naar een mooie februari <3